ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η αποκατάσταση της χαλάρωσης των βραχιόνων, που προκαλείται από την ηλικία, την παχυσαρκία και την απώλεια βάρους, επιτυγχάνεται με την επέμβαση της βραχιονοπλαστικής. Πρόκειτα για μια περιοχή οπου δύσκολα χάνεται το λίπος, καθώς η συσσώρευση λίπους στην περιοχή αυτή εξαρτάται από γενετικούς παράγοντες και δύσκολα επηρεάζεται από δίαιτα και γυμναστική, ενώ αν το λίπος πράγματι μειωθεί επέρχεται χαλάρωση στο δέρμα της περιοχής.

Πριν την επέμβαση ο ασθενής υποβάλλεται σε εναν προεγχειρητικό έλεγχο, κάνει μπάνιο με ειδικό αντισηπτικό προϊόν και στη συνέχεια εισάγεται στο νοσοκομείο.

 

Η επέμβαση γίνεται με πλήρη αναίσθησια του ασθενούς. Ο χειρουργός προχωρά σε τομή στην εσωτερική επιφάνεια του βραχίονα και έπειτα με ειδική τεχνική αφαιρείται το περισσευόμενο δέρμα μαζί με λιπώδη ιστό. Η βραχιονοπλαστική αφήνει ουλή στην εσωτερική πλευρά των βραχιόνων η οποία μπορεί να είναι ορατή ή μη. Ο ασθενής πρέπει να το λάβει υπόψην του πριν προχωρήσει στην επέμβαση.

Στις περιπτώσεις όπου μαζί με τη χαλάρωση συνυπάρχει και λίπος, η βραχιονοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση. Η λιποαναρρόφηση χωρίς βραχιονοπλαστική πρεπεί να αποφεύγεται καθώς μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του δέρματος.

 

Ως βραχιονοπλαστική χωρίς νυστέρι ή αλλιώς αναίμακτη, ονομάζουμε τη σύσφιξη της περιοχής των βραχιόνων χωρίς τη διενέργεια χειρουργικής δερμολιπεκτομής που λαμβάνει χώρα στην κλασική βραχιονοπλαστική.

 

Μια μέρα μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να εξυπηρετηθεί στην καθημερινότητα του. Για τις επόμενες 10-15 μέρες ίσως εμφανισθεί ελαφρύ οίδημα το οποίο υποχωρεί στο διάστημα αυτό. Συνιστάται στους ασθενείς να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση και το να σηκώνουν βάρη. Ύστερα από 3-4 μέρες μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του και να οδηγήσει ύστερα από 7 μέρες. Τα ράμματα απορροφώνται μόνα τους.

Γυναίκες με περίσσεια δέρματος στο βραχίονα και τη μασχάλη.

Γυναίκες μετά από μεγάλη απώλεια βάρους.

Γυναίκες με εντοπισμένη περίσσεια λίπους στην περιοχή του βραχίονα.

Μόνιμη αφαίρεση της χαλάρωσης του δέρματος με αποτέλεσμα τη μείωση της διαμέτρου του βραχίονα.

Βελτίωση της εικόνας και της αυτοπεποίθησης του ασθενούς.