ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Παρατηρούμε συχνά το φαινόμενο το μέγεθος και το σχήμα της μύτης  να διαταράσσει τη γενικότερη αρμονία και ισορροπία των χαρακτηριστικών του προσώπου.Λύση στο πρόβλημα δίνουν οι συγχρονες μέθοδοι και τεχνικές της ρινοπλαστικής .

Φυσικά η διόρθωσης μιας προβληματικής μύτης ,ως προς την εμφάνιση και τη λειτουργία(αναπνοή), απαιτεί εξειδικευμένο χειρουργό.

Ενδείκνυται οι ασθενείς να είναι μεγαλύτεροι της ηλικίας των 16 ,αφού τότε ολοκληρώνεται η ανάπτυξη της μύτης, προκειμένου να κάνουν ρινοπλαστική.

Η ρινοπλαστική θεωρείται από τις πιο πολύπλοκες επεμβάσεις και γίνεται μόνο σε οργανωμένη κλινική παρουσία αναισθησιολόγου.Κατά την διάρκεια μιας ρινοπλαστικής επέμβασης μπορούν να γίνουν διορθώσεις των χόνδρων και των οστών καθώς και οστεοτομές ή τομές στα ρουθούνια της μύτης.

Ηδιάρκεια της επέμβασης είναι κατά μέσο όρο 1 ώρα η παραμονή του ασθενούς στην κλινική κυμαίνεται από λίγες ώρες εώς ένα εικοσιτετράωρο.

Αν και η ίδια η επέμβαση είναι πολύπλοκη, μετεγχειρητικά δεν συνοδεύεται από ιδιαίτερους πόνους.Δύο μέρες μετά από την επέμβαση αφαιρούνται τα ταμπόν από την μύτη και μία βδομάδα μετά αφαιρείται ο γύψος.Μετά από 7-8 μέρες αφαιρούνται τα ράμματα.

Φυσικά ,μετεγχειρητικά υπάρχουν οιδήματα και μελανιές τα οποία σταδιακά απλώνονται σε όλο το πρόσωπο αλλά γρήγορα υποχωρούν.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα .Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής πριν προβεί σε οποιαδήποτε επέμβαση θα πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι θέλει και σε συνεργασία με το γιατρό να αποφασίσει για το σχήμα και τις αναλογίες που θα του δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.