ΦΩΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ PDT

Η φωτοδυναμική θεραπεία PDT είναι το πιο συχρονο και επαναστατικό μεσο της δερματολογίας κατά της ακμής.

Παρά την κοινή αντίληψη, η ακμή είναι μια φλεγμονώδης δερματοπάθεια η οποία προσβάλλει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου, ενω η αντιμετώπισή της είναι συνήθως ιδιαίτερα δύσκολη. Ωστόσο, η φωτοδυναμική θεραπεία PDT αναγεννά και αναπλάθει την επιδερμίδα, παρέχοντας μια εφικτή αντιμετώπιση των επώδυνων και ενοχλητικών σημαδιών.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της φωοδυναμικής θεραπείας PDT είναι ότι δίνει λύση εκεί όπου άλλες θεραπείες ακμής δεν μπορούν. Επί παραδείγματι, κάποιες τοπικές και συστηματικές θεραπείες ακμής δεν μπορούν να εφαρμοσθούν σε ορισμένους ασθενείς εξαιτίας ατομικού ή οικογενειακού ιατρικού ιστορικού του ασθενούς.

Αξιοποιώντας, όμως, τη δύναμη του φωτός, η δερματολογία ατνιμετωπίζει τους κυριότερους παράγοντες που σχετίζονται με την ακμή χωρίς τις δυσμενείς συνέπειες της τοπικής ή συστηματικής λήψης αντιβιωτικών, ρετινοειδών και ορμονών.

Το φως που διεισδύει κάτω από την επιφάνεια του δέρματος μπορεί να είναι μπλε (430-500μm) ή κόκκινο (550-700μm). Στοχεύει στις πορφυρίνες (Porphyrins IX), δηλαδή στα προϊόντα που προκύπτουν από το μεταβολισμό των βακτηρίων όπως του P.Acnes στο δέρμα.

Στην Deka Plastic Surgery η φωτοδυναμική θεραπεία PDT επιτυγχάνεται με την επιδερμική εφαρμογή μιας ειδικής φωτοευαισθητοποιού ουσίας με στόχο τους τριχοσμηγματογόνους και την αύξηση της παραγωγής Πορφυρινών IX , που ενεργοποιούνται με την έκθεση τους στο φως και πραγματοποιούν μια φωτοδυναμική αντίδραση που καταστρέφει τα ανεπιθύμητα βακτήρια.

Τα πλεονεκτήματα:


Αντιβακτηριδιακή Δράση (Σημαντική ελάττωση της συγκέντρωσης του βακτηρίου P. Acnes)

-Αντιφλεγμονώδης Δράση

-Δράση κατά της σμηγματόρροιας

-Δράση κατά της υπερκερατινοποίησης του τριχοσμηγματογόνου θυλάκου

-Αύξηση της παραγωγής ινοβλαστών

-Αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου & ελαστίνης

-Ενίσχυση της αγγειοδιαστολής, της κυκλοφορίας του αίματος και του οξυγόνου στους ιστούς.

Αντιμετωπίζει δερματικά προβλήματα όπως:

Ενεργός Ακμή

Ουλές & Σημάδια Παλαιάς Ακμής

Φωτογήρανση

Πανάδες & Δυσχρωμίες

Ρυτίδες & Λεπτές Γραμμές

Δερματική Ξηρότητα

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η επιδερμίδα αποκτά λάμψη και ελαστικότητα, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει σε βάθος.